ISO portal

Izšel je priročnik za ISO 22000

Priročnik ponuja praktičen pristop in široko paleto informacij za razvoj, dokumentiranje, izvajanje in vzdrževanje trdnega sistema FSMS v skladu z ISO 22000: 2018.

 

Ne glede velikost organizacije ali izdelek so vsi proizvajalci živil odgovorni za upravljanje varnosti svojih izdelkov ter posledično dobrega počutja potrošnikov. Upravljanje varnosti živil se zagotavlja s standardom ISO 22000.

 

Posledice nevarne hrane so lahko resne. ISO-jevi standardi upravljanja varnosti živil pomagajo živilski industriji prepoznati in nadzorovati nevarnosti za varnost hrane. ISO 22000, ki velja za vse vrste proizvajalcev, zagotavlja plast pomirjanja znotraj svetovne hrane, dobavne verige, pomagati proizvodom čez mejo in ljudem prinašati hrano, ki ji lahko zaupajo.

 

Nov priročnik ISO 22000: 2018 – Sistemi za upravljanje varnosti hrane, ki sta ga skupaj izdala ISO in Organizacija Združenih narodov za industrijski razvoj – Praktični vodnik vsebuje poglobljene in praktične informacije, ki organizacijam pomagajo pri učinkovitejšem izvajanju sistema vodenja varnosti hrane (FSMS) v skladu z ISO 22000: 2018.

 

ISO 22000 lahko prinese ogromne koristi vsaki organizaciji, ki se ukvarja s proizvodnjo hrane, saj lahko pomaga zmanjšati tveganje za kontaminacijo in škodo končnemu potrošniku. Vzpostavitev pa ni vedno preprosta naloga in lahko vključuje veliko časa in truda.

 

Novi priročnik je zasnovan tako, da živilskemu sektorju pomaga, da se bolje pripravi na izvajanje FSMS v skladu z zahtevami ISO 22000: 2018, tako da ga vodi skozi različne naloge, s čimer je postopek lažji in učinkovitejši. Več o tem novem priročniku preberite na spletnem mestu ISO.org.

 

Vir: ISO.org

Foto: Pixabay